Νυχτόβια ζωή

Την περασμένη εβδομάδα πέρασα δύο νύκτες σε μια χαράδρα του Ευήνου, για να αστροφωτογραφίσω το τοπίο καθώς και το γεφύρι της Αρτοτίβας. Το γεφύρι αυτό είναι το παλαιότερο που σώζεται στον Εύηνο, και χρονολογείται περίπου στο 1400 μΧ.


Το πρώτο βράδυ που έφτασα στο σημείο, ο ουρανός ήταν κλειστός από σύννεφα και ξεκίνησε μάλιστα να βρέχει με το που κατέβηκα από το αμάξι. Έκατσα λοιπόν έξω με το αδιάβροχο, στις όχθες του ποταμού και απολάμβανα τις μυρωδιές και τους ήχους. Ξαφνικά μια μεγαλούτσικη κουκουβάγια πέταξε από πάνω μου και έκατσε στην κορυφή ενός δέντρου, κάτω από το οποίο είχα παρκάρει. Η κουκουβάγια δεν έδειχνε να φοβάται την παρουσία μου και μετά από λίγο πέταξε στην απέναντι όχθη.

 

Φαίνονται τα μάτια της κουκουβάγιας πάνω από την οροφή του αυτοκινήτου!

 

Ύστερα από λίγο ο καιρός άνοιξε και έβγαλα τρίποδο και κάμερα για να ξεκινήσω. Όπως είχα στήσει το τρίποδο πολύ κοντά στο νερό, ένας κάβουρας ήρθε και άραξε δίπλα μου.

 

Ο κάβουρας γεμάτος περιέργεια...

 

Λίγο αργότερα, ολομόναχος μέσα στο σκοτάδι, βλέπω δυο μάτια να λαμπυρίζουν πάνω στο γεφύρι, και ανάβω το φακό προς τα εκεί. Κάτι κινείται προς τα παρακείμενα βράχια και το χάνω από τα μάτια μου.

Τα μάτια επανεμφανίζονται σε λίγο πίσω μου, και διακρίνω έναν ασβό να με κοιτάζει ήρεμος!Με πλησιάζει στα 3 μέτρα περίπου (εκεί πρόλαβα και τράβηξα μια φωτογραφία με το κινητό) και εξαφανίζεται γρήγορα πάλι πάνω στα βράχια.

 

Με κατατρόμαξε, αλλά ήταν πανέμορφος!

 

Αφού ολοκλήρωσα τις λήψεις εκείνη τη νύχτα, στην επιστροφή για Αγρίνιο είδα μια πανέμορφη αλεπού.
Το επόμενο βράδυ, επισκέφτηκα πάλι το ίδιο μέρος, αυτή τη φορά με τη συντροφιά ενός φίλου.

Ξεκινήσαμε γύρω στις 9.30 από το Αγρίνιο, και στο δρόμο πηγαίνοντας, είδαμε έναν μεγάλο λαγό να τρέχει μπροστά μας για 30-40 μέτρα χωρίς να αποφασίζει να χαθεί στους θάμνους. Λίγο πριν, είχαμε συναντήσει δυο σκαντζόχοιρους, και αφού ολοκληρώσαμε τις λήψεις και επιστέφαμε ξημερώματα στα σπίτια μας, είδαμε και μια νυφίτσα να χάνεται στους θάμνους.


Η φύση και η ζωή λοιπόν, οργιάζει τη νύκτα, και είναι πραγματικό θέαμα για όποιον αποφασίζει να τη χαρεί!

Ένα πέτρινο γεφύρι 600 ετών!