Σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου στην Ελαφίνα Ημαθίας

Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο αστροφωτογραφίας που διοργάνωσα στην Ελαφίνα Ημαθίας, σε συνεργασία με τον υπέροχο ξενώνα "Μουσών Μέλαθρον" και την Canon!

Κάναμε ουρανογραφία, συζητήσαμε για τη μυθολογία των αστερισμών, είδαμε μέσα από τηλεσκόπιο τον Κρόνο, τον Ήλιο κ.α., κάναμε δυο πεζοπορίες στο υπέροχο δάσος, ακούσαμε λύκους και τσακάλια να ουρλιάζουν, και φυσικά φωτογραφίσαμε τον έναστρο ουρανό!

Το σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητικό μέρος (σε προτζέκτορα), πρακτικό μέρος στο πεδίο και επεξεργασία αστροφωτογραφίας τοπίου την επόμενη ημέρα.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα (Βέροια, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Αρχαία Ολυμπία, Κόρινθο, Αγρίνιο, Φλώρινα) που με τίμησαν με την παρουσία τους.

Ταυτόχρονα, ζητώ συγγνώμη από τους αρκετούς φίλους που ήθελαν να έρθουν, αλλά δεν μπορέσαμε να εξυπηρετήσουμε καθώς το σεμινάριο ήταν sold out.

Δεν ενθουσιάζομαι εύκολα, αλλά ειλικρινά ήταν υπέροχο το συναίσθημα να βρίσκεσαι στο βουνό με 20+ ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη φωτογραφία και τον ουρανό.

Άγγελος Μακρής