Τριήμερο Σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου στην Ελαφίνα Ημαθίας

Πριν μερικές μέρες επέστρεψα από το τριήμερο σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου στην Ελαφίνα Ημαθίας!
Το σεμινάριο διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον Ξενώνα "Μουσών Μέλαθρον" και με την υποστήριξη της Canon.

Ο καιρός ήταν εξαιρετικός, και όλες οι δράσεις του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία!

Kάναμε Ουρανογραφία, μάθαμε τη μυθολογία των αστερισμών, είδαμε το Σύμπαν μέσα από τηλεσκόπιο, πεζοπορήσαμε στο δάσος που κυνηγούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες, μάθαμε για τη φύση της περιοχής, μαζέψαμε τσάι και ρίγανη, και φυσικά μάθαμε να αστροφωτογραφίζουμε τοπία.

Στο σεμινάριο φτάσαμε ως άγνωστοι, άνθρωποι από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, και φύγαμε ως φίλοι.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από εδώ, όλους τους συμμετέχοντες που έκαναν το σεμινάριο sold out, την οικογένεια του Ξενώνα "Μουσών Μέλαθρον" για την εξαιρετική φιλοξενία της, και την Canon για τη συνεχή υποστήριξή της!

Άγγελος Μακρής

Video για το σεμινάριο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η Canon Greece δημιούργησε ένα video για το θεωρητικό σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου που εισηγήθηκα τον Νοέμβριο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ξύπνησε πολύ ωραίες αναμνήσεις!

Περισσότερα για εκείνο το σεμινάριο μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου στη λίμνη Δόξα

Την Κυριακή το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου που εισηγήθηκα στην λίμνη Δόξα, σε συνεργασία με τον Ξενώνα Αλεξίου και την Canon.

Περίπου 20 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, με κοινή αγάπη τη Φύση και τον έναστρο ουρανό, περάσαμε τρεις όμορφες μέρες σε ένα εξαιρετικό αλπικό τοπίο.

Είδαμε το Σύμπαν μέσα από τηλεσκόπιο, μιλήσαμε για την μυθολογία των αστερισμών, κάναμε πεζοπορία (και κανόε και mountain bike), και μάθαμε πώς να αστροφωτογραφίζουμε τοπία σε έναν από τους πιο σκοτεινούς ουρανούς της Ελλάδας!

Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες που με τίμησαν με την παρουσία τους κάνοντας το σεμινάριο sold out, τον Ξενώνα Αλεξίου με τους ανθρώπους του για την ζεστή φιλοξενία, και την Canon που υποστηρίζει τέτοιες δράσεις.

YouTube videos

Τους τελευταίους μήνες συνεργάστηκα με την Canon για τη δημιουργία μιας σειράς μικρών videos με συμβουλές για την αστροφωτογραφία τοπίου!

Τα γυρίσματα έγιναν από εμένα σε διάφορες τοποθεσίες στην Ελλάδα, και το editing ανέλαβε η ταλαντούχα Αντωνία Διακομοπούλου από την BrilliantPR.

Ο σκοπός της σειράς είναι να εμπνεύσουν κάποιον να ασχοληθεί με τη φωτογράφιση του έναστρου ουρανού, και να αποτελέσουν βοήθεια στα πρώτα του βήματα σε αυτή την ενασχόληση.

Σήμερα δημοσιεύτηκε επίσημα το 1ο video της σειράς, που μπορείτε να δείτε εδώ:

Μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι της Canon στο YouTube ώστε να μην χάσετε κάποιο από τα επόμενα επεισόδια.

Άγγελος Μακρής

Σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου το σεμινάριο αστροφωτογραφίας τοπίου που εισηγήθηκα, με την υποστήριξη της Canon.

Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα με τίμησαν με την παρουσία τους, και για περίπου 4 ώρες ασχοληθήκαμε με την κοινή μας αγάπη, τον έναστρο ουρανό.

Ευχαριστώ το Ίδρυμα Ευγενίδου για την υπέροχη φιλοξενία που μας επιφύλασσε στην κατάμεστη αίθουσα, και την Canon Greece για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη της.

Για μένα το 2016 ήταν η πιο δημιουργική χρονιά της ζωής μου, που με έφερε ένα μικρό βήμα πιο κοντά στα όνειρα μου.

Εύχομαι σε όλους υγεία το νέο έτος. 
Με σκληρή δουλειά, τα υπόλοιπα έρχονται.

Άγγελος Μακρής